Stránky

sobota 21. září 2013

kterou stranu volit?

nikdy jsem si to neuvedomil, ale az ted mi to dava  smysl. a ten jezis vi, co rika. -kazdy kralovstvi samo v sobe rozdeleny, pustne.- pustne, ano, jasne ze pustne! jak neni jednotnej smer, dochazi k hadkam, a celej progres stagnuje. jezis to nemyslel doslovne ke kralovstvi, ale obrazne k zivotu kazdyho z nas. znate to, abyste se k necemu rozhodli musite mit v souladu obe strany - rozum a srdce, nekdo zas rika vedomi a podvedomi, jezdec a kun, draci jezdec, to vsechno je o tom, ze musite umet tyto slozky sladit. kdo to zvladne, ma v zivote vyhrano - kdo je spatnej jezdec - spadne, kdo neumi ovladat sveho draka - bude navzdycky zatracen. Tak nebypravi jen bajne pribehy ale kazdodeni zkusenosti vsech lidi.

levice nebo pravice? je zajimavy cist si jak k tomu rozdeleni doslo a proc uz patrne neplni svuj ucel. ja se uz delsi dobu radim do prostred. ze zacatku to bylo hodne odsuzovany, ze takovej smer neexistuje. ze se musime vsichni radit vlevo nebo vpravo. ale postupne se ledy zacinaji bortit. stredovej smer zacina bejt chapanej jako ten co si bere to nejlepsi zprava i zleva. a naopak opousti nefunkci a radikalni veci.

jak rikal ten jezis. rozdeleny kralovstvi pustne. ano - kouknete se nato, kam se tenhle stat pod vedenim pravice a levice dostal. nejenom ze rozdelil strany a t proti sobe jen bojujou bez toho ze by se na necem dohodly, ale rozdelil i ostatni lidi.a lidi nejsou jen rozdeleni ale i nastvani a ve spolecnosti vladne nepratelska a ostavena nalada. vlastne tahle zeme postne - moralne i ekonomicky.

kdyz se na to kouknem ocima uceni feng suej, uvidime, ze politicke strany sou vzdycky jenom pro nekoho. pohrajte si se slovem - strana. je to vzdycky jen jedna strana, jedna stranka veci...jen pouha cast. je to cast a nikdy ne vsechno. zvolit stranu je vzdycky na ukor jinyho. a to je prave pol. nasi zeme. pred par dnama sem si zkousel volebni kalkulacku na fejsu. skoro vsechny body byly postaveny tak, ze prospivali jen nake strane a jiny odporovali nebo rovnou skodili. nekdy pro bohatsi jindy pro chudsi - jednotlivce nebo vetsiny. rikal sem si co je to pak za vysledek kdyz s nim nemuzou nikdy souhlasit vsichni. tkze -  proc se zakony nedelaji tak aby z toho meli prospech vsichni proc to vzdycky musi bejt jen pro nekoho.

nechci volit pravici ani levici. nebavej me vecny hadky politiku a lidi. proc nemuze bejt spolecnej smer kde by si kazdej prisel na svi? ...